Design og materialerådgivning - PDC-Plast

Vi løser alle dele af design- og konceptudvikling med kravspecifikation og fremstilling af værktøj. At være tæt på vores kunde understøtter den løbende dialog om forbedringstiltag fra nye til eksisterende projekter. Hvor vi altid opfylder kundens ønsker og krav – trygt, fleksibelt og til tiden.

Rådgivning

Fokus på produktet

Der er en rivende udvikling på plastområdet i disse år. Udover skærpede lovgivningskrav for indhold af miljøfarlige stoffer, skal der i stigende grad dokumenteres omkring miljøpåvirkning til såvel klimaregnskab som grønne budskaber med LCA- og CO2-beregninger.

Herudover kræves dokumentation af materialets indhold, der valideres med materiale certifikater og batchnumre for hver leverance. Derfor er det altid en fordel, at vi inddrages tidligt i en produktviklingsproces.

Designfaser

Materialevalg

Vi kan tilbyde alle typer plastmaterialer, så det opfylder krav til såvel brud- og trækstyrke som bæredygtighed. Herudover kan vi vejlede om opfyldelse af f.eks. krav til flammehæmmer og UV-beskyttelse. Hvis der er specifikke markedskrav til f.eks. UL Yellow Card, kan vi også tilbyde dette som et ”all colours” certifikat. Vi har også stor erfaring i metalerstatning – især indenfor aluminium og zink.

Vores brede netværk af leverandører er en garant for, at vi altid kan tilbyde det ønskede materiale til en konkurrencedygtig pris.

Værktøjsdesign

Det kan være lige fra et billigt prototypeværktøj til et produktionsværktøj med skudgaranti på +1 mio. emner. Fra meget små emner på 0,1 g til store og tunge emner på op til 3 kg. Til emner med små krav til finish til krav om 1/1000 mm nøjagtighed. Vi kan initialt tilbyde at lave både 3D-tegninger og 3Dprint.

Med en portefølje af specialiserede værktøjsmagere, kan vi til ethvert projekt tilbyde et prototype- og produktionsværktøj, der kan løse opgaven til en konkurrencedygtig pris.

Merværdi ved lokal produktion

Uanset om det er et nyt eller eksisterende koncept/produkt, er det vigtigt at produktionen optimeres bedst muligt. Over tid sker der ofte ændringer i styktal – op og ned. Det kan indvirke på både forringet leveringssikkerhed til kunder som øget lagerværdi – eller endda et ukurant lager, der skal afskrives. At være tæt på kunden, kan derfor reducere risici og omkostninger i den del af projektet.

Procesguide omkring sprøjtestøbning

Sprøjtestøbning er ikke en eksakt videnskab, idet der er mange variable. Et færdigt plastemne består som regel af 4 forskellige bestanddele, der gør den specifikke sammensætning unik:

 

 

Foruden stor ekspertise og erfaring med plast og sprøjtestøbning, er god processtyring og dokumentation alfa og omega, hvis man udover en ensartet, høj kvalitet, også ønsker at optimere cyklustid for at reducere maskintid.

Af denne grund har vi lavet en guide, der trin for trin gennemgår alle disse mange delelementer fra Koncept til Produkt. Guiden er også anvendelig for produkter allerede i produktion, hvis der f.eks. ændres i krav til produktets tekniske funktionalitet og finish eller et behov for reduktion af produktets CO2-aftryk.

Indtast din e-mail adresse og modtag vores Procesguide omkring sprøjtestøbning