Den grønne brik

Den lille brik til den grønne energi

Thomas Olsen, adm. dir. i PDC Plast, fortæller om den lille brik, der gjorde den store forskel:

”En kunde ringede og spurgte, om jeg kunne lave et dæksel i et relativt lille antal på omkring 500 stk.

Det lød som en god opgave. Jeg spurgte ind til størrelse og vægt, og sammen med kunden fandt vi grundlag for en videre dialog, som vi tog kort efter på et møde.

Som så mange gange før startede opgaven med at være en plastdel, man ikke kunne se, hvad den skulle bruges til. Denne gang var ingen undtagelse. Kunden havde brug for, at PDC-Plast lavede et dæksel, hvilket er en opgave, som vi ofte støder på.

Det viste sig imidlertid, at dette dæksel skulle have en helt særlig funktion. Det skulle sidde som et ende dæksel i en lampe, som lyser nummerpladen op på vindmøller til havs. Det er meget dyrt at reparere vindmøller til havs, og derfor er det vigtigt at kunne finde den rigtige vindmølle hurtigt. Og her kommer nummerpladen med lys ind i billedet.

Helt konkret tog opgaven udgangspunkt i et fræset emne, som dog var relativt dyrt at lave. PDC-Plast gav et overslag på optegning, prototype, formfremstilling og støbning. Kunden syntes, at der var basis for at gå videre. Emnet blev tegnet op i en 3D-model, så kunden kunne se emnet helt klart for sig, og dernæst blev 3D-modellen godkendt af kunden. PDC Plast satte gang i at fremstille et støbeværktøj og fik sat dækslet i produktion.

Jeg synes altid, at det fascinerende at høre, hvor kunderne skal bruge de enkelte emner, som vi laver for dem. Men at PDC Plast kunne bidrage med en lille brik til det store puslespil om at sikre produktionen af grøn energi, kan jeg virkelig godt lide.”

Thomas Olsen
adm. dir. i PDC Plast